“Zilele Preventiei” in Parlamentul Romaniei Campanie de vaccinare antigripala gratuita


forum-national-stop-gripa

Asociatia Pro Imunizare in parteneriat cu Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor organizeaza campania de vaccinare antigripala gratuita  “Zilele Preventiei” in Parlamentul Romaniei  in zilele de 11 si 12 octombrie, interval orar 08:00-19:00, adresata tuturor membrilor Parlamentului si personalului auxiliar din Palatul Parlamentului.

Clinica medicala mobila va fi amplasata la nivelul P1 al Camerei Deputatilor, in spatiul din imediata vecinatate a salii sedintelor de plen ale Camerei Deputatilor.

,,Am ajuns intr-un moment in care vocea nespecialistilor si a adeptilor teoriilor conspirative este mai auzita si mai promovata decat cea a medicilor. Consideram ca este nevoie de un efort comun al autoritatilor, specialistilor si societatii civile pentru ca sanatatea publica sa nu fie pusa in pericol si pentru a se evita riscul izbucnirii unor noi epidemii,” a declarat Dr. Anca Draganescu, Presedinte Asociatia Pro Imunizare.
Prin aceasta campanie de vaccinare, Asociatia Pro Imunizare si-a propus sa informeze despre importanta imunizarii prin vaccinare, gripa fiind o boala contagioasa ce nu trebuie subestimata.

In contextul scaderii acoperirii vaccinale in Romania si a numeroaselor semnale de alarma transmise de catre specialisti, Asociatia Pro Imunizare impreuna cu membrii Parlamentului si-au propus un expercitiu de preventie.