Vaccinarea ar fi putut opri aceste focare(HARTA)

Vaccinarea ar fi putut opri aceste focare(HARTA)


Vrei sa stii cum miscarea antivaccin a afectat focare ce puteau fi prevenite? Urmareste aceasta harta ce ilustreaza exact fenomenul.

Creat de catre Consiliul pentru Relatii Externe din Statele Unite, graficul arata toate focarele din lume din 2006 si pana în prezent, care ar fi putut fi prevenite prin vaccinarile recomandate.

Fiecare punct de pe harta reprezinta cel putin un caz de boala ce putea fi prevenita prin vaccinare, punctele mai mari reprezentand sute sau chiar mii de cazuri. Cazurile de pojar sunt reprezentate de puncte rosii, oreion de puncte maro, rubeola de puncte albastre, poliomielita de puncte aurii, tusea convulsiva verde deschis si alte boli de galben deschis.

Harta arata in mod clar problemele pe care anumite regiuni mai putin dezvoltate le au in controlarea acestor tipuri de focare, in special in vestul si sudul Africii unde epidemii, cum ar fi rujeola si holera, sunt foarte problematice. India, Pakistan, Indonezia si Filipine, la randul lor, au fost afectate puternic de rujeola, in ultimii ani.

Cu toate acestea, si mai surprinzatoare pot fi focarele din tarile dezvoltate. Rujeola este raspandita atat in Marea Britanie cat si in S.U.A., cu toate ca vaccin exista, raporteaza Los Angeles Times.

Si nu este vorba doar de pojar. „The Verge” noteaza ca atunci cand vine vorba de tuse convulsiva, Statele Unite raporteaza mult mai multe cazuri decat tarile mai putin dezvoltate, inclusiv Afganistan si Sudan. Statul Wisconsin a inregistrat 7.000 de cazuri de tuse convulsiva între 2011 si 2013, in timp ce California a avut mai mult de 10.000 de cazuri.

Aceste epidemii prevenibile sunt o consecinta a miscarii „antivaccin” ce a asociat vaccinarea cu autismul.

Pe website-ul sau, Clinica Mayo respinge categoric orice legatura intre vaccinare si tulburarile de dezvoltare: „Vaccinurile nu provoaca autism. In ciuda multor controverse pe aceasta tema, cercetatorii nu au gasit nicio legatura intre autism si vaccinarile din copilarie. De fapt, studiul original care a aprins dezbateri in urma cu ani de zile a fost retras.”

Clinica Mayo (Mayo Clinic) este primul si cel mai mare grup medical nonprofit din lume, ce cuprinde peste 3800 de fizicieni si cercetatori, cu un personal medical de peste 50900 de oameni.