Stiai ca mierea e antibiotic? Iata si alte tratamente naturale pentru infectiile bacteriene


miereS-a tot vorbit in ultimii ani de rezistenta la antibiotice dezvoltata de multi bolnavi care si-au tratat raceala si gripa cu pastile destinate exclusiv infectiilor bacteriene. Un mod de a evita astfel de complicatii este sa nu apelam din prima la medicina alopata, ci sa ne orientam catre cea traditionala. Îti spunem azi ce antibiotice naturale poti folosi in caz de boala.

Mierea a fost folosita dintotdeauna ca un antibiotic natural in tratarea diverselor afectiuni. Datorita proprietatilor antivirale, antiseptice, antiinflamatoare si enzimelor antibacteriene pe care le contine, mierea previne multiplicarea si dezvoltarea anumitor bacterii. Cea mai bogata in antibiotice este, se pare, mierea de Manuka. Aceasta se face din nectarul cules din florile arborelui cu acelasi nume, care creste in Noua Zeelanda si Australia.

Usturoi proaspat. Alicina continuta de usturoi actioneaza ca un antibiotic, care da rezultate excelente in caz de infectie (in gat sau a tubului digestiv). Pentru eficienta maxima, consuma cateii zdrobiti.

Extract din samburi de grepfrut. Are o dubla actiune: lupta impotriva bacteriilor, virusilor si ciupercilor si intareste sistemul imunitar. Este eficient atat in sfera ORL si intestinala, cat si in infectiile urinare, herpes, veruci. Avantajul in cazul problemelor intestinale este ca nu distruge flora benefica. Trebuie administrat intotdeauna dizolvat.

Tinctura de propolis. Propolisul este o rasina vegetala produsa de albine pentru a proteja stupul de frig, dar si de microbi si bacterii. Tinctura de propolis este utilizata atat ca imunostimulent, contribuind la cresterea anticorpilor in proportie de 30-40%, cat si ca antiviral. Combate durerile si infectiile din gat, fiind buna si impotriva bronsitelor, sinuzitelor sau otitelor. Cand cumperi tinctura de propolis, verifica- i concentratia – minimum 12%, ideal 20%.

Ulei esential de cuisoare. Fiind antibacteriene si antiinflamatoare naturale, cuisoarele sunt eficiente in problemele dentare si inflamarea amigdalelor. Uleiul esential din cuisoare contine un compus numit eugenol, care este util in combaterea infectiilor si a inflamatiilor.

Ulei de oregano e antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobian, antifungic. Este bun impotriva bolilor tropicale, a intepaturilor de insecte, a alergiilor, acneei, sinuzitei, gingivitei, problemelor digestive, bronsitei etc.

SURSA: libertatea.ro