Raceala si gripa: Remedii neobisnuite care nu includ medicamente


Sfatulparintilor.ro_raceala-si-gripa21-314x250Milioane de cazuri de raceala si gripa se inregistreaza in fiecare an, la nivel mondial si majoritatea oamenilor care racesc incearca sa-si trateze boala cu medicamente si uneori chiar cu antibiotice (fara sa fie nevoie de ele), iar de multe ori aceste medicamente sunt luate dupa ureche, fara sfatul medicului, un lucru nu tocmai bun.
In primul rand medicamentele pot avea efecte adverse, iar in al doilea rand se imunizeaza organismul, iar la o urmatoare imbolnavire, cand poate chiar ai avea nevoie de ele, medicamentele nu-si vor mai face efectul.

 

Iata cateva remedii naturale pe care poate nu le stiai ca pot trata raceala:

Raceala si gripa trec cu supa sau ceai

O supa calda de pui sau un ceai fierbinte sunt leacuri valabile dintotdeauna pentru raceala si gripa. De ce? Pentru ca in momentul in care inghiti ceva fierbinte, caldura se va transfera din esofag in trahee. Aceasta caldura poate ajuta la fluidizarea mucusului si va fi mai usor sa tusim si sa il eliminam”, ne sfatuieste dr. Norman Edelman, seful Asociatiei Americane a Plamanilor.

Scapa de raceala  si gripa cu multe lichide

Cand esti racit este esential sa bei multe lichide. Poate ca nu esti obisnuit sa te hidratezi corespunzator in fiecare zi, dar cand esti racit este obligatoriu. De ce? Pentru ca mucusul se subtiaza, este mai putin aderent, si astfel nu se mai poate lipi de caile respiratorii. Orice fel de lichid este recomandat, insa limiteaza consumul de cafea sau alcool pentru ca ambele duc la deshidratare, deci nu este in avantajul tau.

Scapa de raceala  si gripa cu umezirea aerului

De vreme ce aerul uscat nu este recomandat in timpul racelilor, prin folosirea unui vaporizator sau unui umidificator te vei simti mult mai comfortabil. Scopul tau este sa mentii o umiditate intre 50-60% pentru a simti efectele pozotive. Nu uita ca trebuie sa schimbi apa des intrucat reprezinta mediul ideal pentru dezvoltarea unor bacterii. In cazul in care esti mai comod si nu ai chef de asemenea responsabilitati, foloseste un spray nazal cu apa de mare. Iti va fi de mare ajutor.

Baia de aburi ajuta la raceala si gripa

O baie fierbinte, cu aburi, poate fi de ajutor in a trata raceala. Aburii ajung in caile respiratorii si ajuta la eliminarea mucusului. La fel de eficace poate fi o compresa cu apa calda pusa pe nas sau pe gura.

Tine-ti nasul umed pentru a putea lupta cu raceala si gripa

La raceala sau gripa, principala “victima colaterala” este nasul. Dupa atata suflat, nasul se umfla, e iritat, pielea ustura si uneori se descoameaza. Ce e de facut? Ai grija la servetele, sa nu fie prea abrazive. Iar daca sunt umede, sa nu contina alcool. Da-ti si cu o creama hidratanta pentru a impiedica iritarea pielii.