O pastila pe care o iei zilnic te poate ucide. Vezi cu ce o poti inlocui


femeie_care_ia_pastileIbuprofenul este unul dintre cele mai folosite analgezice, dar cercetatorii sustin ca este un medicament extrem de periculos pentru sanatate. Vezi la ce pericole te expui, atunci cand il iei.

Studii recente au stabilit ca folosirea pe termen lung a analgezicelor precum ibuprofenul ori diclofenacul tripleaza riscul producerii unor accidente vasculare, precum infarctul ori atacul cerebral.  Cei mai expusi acestui pericol sunt oamenii care sufera de dureri cronice si au nevoie zilnic de calmante.

Ibuprofenul contine derivate petrochimice care cresc riscul aparitiei bolilor cardiace, infarctului si a altor probleme de sanatate, precum anemie, pierderi ale auzului, hipertensiune, gripa, pierderi de sarcini. În plus, cercetatorii au stabilit ca ibuprofenul ataca ADN-ul.

Cu ce poti inlocui Ibuprofenul

Numeroase studii au fost facute, cu scopul de a gasi inlocuitori ai Ibuprofenului. În 2009, cercetatorii au constatat ca ghimbirul este la fel de eficient ca pastilele ce contin acid mefenamic sau ibuprofen pentru combaterea simptomelor pre-menstruale.

Un studiu din 2007 a aratat ca arnica este benefica pentru tratarea osteoartritei, avand aceleasi proprietati ca ibuprofenul, fara efecte adverse.

Acizii grasi Omega-3 sunt eficienti in combaterea durerilor provocate de atrita, potrivit unui studiu din 2006. Trebuie, insa, inclusi in alimentatia zilnica, doza recomandata fiind intre 1200 – 2400 mg. La fel de eficient este si uleiul de masline, care are proprietati anti-inflamatorii asemanatoare ibuprofenului.

SURSA: unica.ro