Medicamentele – bune pentru dureri si rele pentru frumusete


In epoca noastra, totul se rezuma la rapiditate si eficienta. De cum ne doare capul, de pilda, luam o pastila. De altfel, la cea mai nesemnificativa raceala mergem iute la medic sau la farmacie si cumparam antibiotice. Ei bine, medicamentele iau ca prin minune unele dureri, dar specialistii spun ca afecteaza foarte vizibil pielea si frumusetea unei doamne ori domnisoare.

drugsPielea, tenul, parul si energia dumneavoastra pot fi afectate serios daca nu va documentati bine inainte, indiferent de prescriptiile medicului. Uneori, efectele medicamentelor nu sunt atat de cunoscute, iar doctorii pot omite unele dezavantaje ale pastilelor. Astfel, o data cu administrarea medicamen­telor, este posibil sa apara diverse modificari ale orga­nismului, care, desi ar parea minore la prima vedere, pot dauna grav sanatatii si frumusetii corpului tau. Uneori, efectele negative asupra organismului sunt specificate pe prospect, cum sunt sfaturile din timpul sarcinii sau alaptarii si asa mai departe.

Antibioticele provoaca… candidoza

De exemplu, antibioticele. Sunt bune cand ne curge nasul, cand avem febra si nu gasim alta solutie de a com­bate raceala. Dar o data cu consumul antibioticelor, poate aparea o grava proble­ma: candidoza. De aceea, daca apelam la antibiotice, cercetatorii in domeniu spun ca ar fi bine sa luam in considerare si un anumit regim alimentar. Astfel, infectia poate fi inlaturata si cu iaurt de acidophilus si cu o masca hidratanta, aplicata o zi da, alta ba. Antibioticele nu sunt bune nici la expu­nerea la soare. Ele va fac pielea sensibila si pot provo­ca pete inchise la culoare. La fel si medicamentele pentru gripa si raceala. Ele nu au nevoie de prescriptia medi­cului si ne sunt cel mai la indemana. Cu toate ca le putem cumpara usor de la farmacie,  trebuie sa le stim si dezavan­tejele: piele uscata, par fara stralucire si, pe deasupra,  o stare de disconfort si indispozitie.

Acneea agresiva

Poate ca va chinuiti cu ac­neea. Deseori, trata­mentele contra ei sunt foarte solici­tante si au o serie de efecte secundare, cum sunt tenul uscat si punctele de grasime. De altfel, antiinfla­matorii, respectiv piroxica­mul, ibu­profenul, aspirina si diclo­fenacul – mai spun spe­cialistii – ofera o stare de bine imediat dupa administrare, facand ca durerea sa dis­para, dar cauzeaza, ulterior, dureri de spate, de oase, reumatism si dureri renale.
Mai sunt unele pastile ce cauzeaza si mancarimi. Pentru a le face fata, folositi sapunuri naturale si lotiuni de corp hidratante.

Steroizii – par gras si vergeturi

O alta categorie de medi­camentele despre care trebuie sa cunoastem mai multe o reprezinta steroizii. Desi sunt recomandate in situatii de urgenta, pastilele provoaca parul gras, ver­geturile si acneea pe piept si spate. Este bina sa aplicati argila in zonele ce “sufera”.
Antidepresivele – dureri de cap si insomnie. Sau invers

Nici antidepresivele nu au numai efectele de care le stim. Cunoastem ca sunt folosite in cazul unor depresii severe, pentru a imbunatati starea de spirit. Uneori, insa, provoaca lipsa poftei de mancare, stari de greata, dureri de cap, somnolenta sau, invers, insomnie.
Toate medicamentele pre­zinta reactii adverse. Ele actioneaza negativ in functie de fiecare organism, insa..

SURSA: tribuna.ro