Institutul Cantacuzino va fi reorganizat. Directorul general, Radu Iordachel, se va retrage din functie: Angajatii raman pe loc!


Directorul general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordachel, va renunta la functie. Asta pentru ca institutia urmeaza sa fie reorganizata incepand de saptamana viitoare, cand va fi ales si un nou management. Decizia de reorganizare a Institutului Cantacuzino a fost luata vineri de o comisie inter-ministeriala condusa de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Partea de productie se va organiza tot in cadrul Institutului, dar ca societate comerciala, in timp ce partea de cercetare va merge la Ministerul Cercetarii. S-a gasit formula de a debloca Institutul Cantacuzino!”, a declarat pentru adevarul.ro Radu Iordachel.

Potrivit directorului general, desi Institutul Cantacuzino va fi reorganizat, schema de personal va ramane aceeasi. „Toti angajatii raman pe loc, nu vor fi dati oameni afara. In schimb, va fi un alt tip de management, cu mai multe ministere care vor coordona activitatea, ramane de vazut cum va fi pusa in practica aceasta reorganizare”, a completat Iordachel.

Vaccin romanesc autohton din 2015

Managerul spune ca nu stie daca va face parte din consiliul de administrare al Institutului Cantacuzino de acum inainte. Cu toate acestea, el spune ca este multumit de faptul ca a reusit sa-si duca la bun sfarsit mandatul. „Am incheiat planul pe care il aveam aici. Am facut tot ce mi-am propus privind relansarea Institutului, am luptat foarte mult pentru asta”, a precizat Radu Iordachel. In opinia acestuia, anul 2015 va fi cu siguranta anul in care campania nationala de vaccinare antigripala se va derula cu ser autohton, produs la Institutul Cantacuzino.

Schimbari la carma Institutului Cantacuzino

Secretarul de stat Alin ?ucmeanu a declarat recent ca managementul de la Institutul Cantacuzino ar putea fi schimbat dupa ce reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS) nu au fost multumiti de planul de management prezentat de Radu Iordachel, actualul sef al institutiei.

„Am analizat un plan de masuri sa vedem ce se intampla, cum reorganizam si sa repornim Institutul Cantacuzino. Acest obiectiv este foarte important pentru noi. Saptamana viitoare vom analiza exact situatia de la institut. In opinia mea, trebuie sa incepem cu o noua echipa manageriala. Consider ca este un management defectuos care se perpetueaza”, a declarat Alin ?ucmeanu, secretar de stat in MS.

SURSA : adevarul.ro