Gripa si raceala. Patru greseli în tratatea virozelor


getty_rf_photo_of_man_reading_drug_boxDin comoditate sau din lipsa de timp, multi oameni aleg sa fie proprii lor medici. Astfel, cele mai complicate diagnostice sunt puse de catre medici dupa ce pacientii s-au tratat dupa cum au considerat. Automedicatia, in special, bauturile fierbinti sau dulci sunt doar cateva dintre cele mai intalnite gresli în tratarea virozelor.

1. Automedicatia – Este binecunoscut faptul ca aproape toti romanii au impresia ca stiu regulile din medicina si sunt convinsi ca isi trata siguri boala. Medicamentele luate în exces, fara o consultare in prealabil cu medicul, vor genera în timp reactii nebanuite. Corpul, intoxicat de substante luate dupa ureche, nu va mai reactiona, generand rezistenta la medicamentele luate gresit si atfel apar complicatii.

2. Condimentele iuti – Alimentatia are un rol important, accelerand tratarea virozelor. Medicii nu recomanda condimentele iu?i, precum piperul, mu?tarul iute sau hreanul, deoarece pot produce irita?ii ale mucoaselor. De asemenea, dulciurile împiedica organismul sa lupte eficient cu virusurile, iar lactatele determina eliberarea de histamine în organism, substan?e care contribuie la agravarea congestiei nazale.

3. Lichidele dulci – Recomandarea este ca acestea sa fie evitate pe cat posibil, fiindca sunt absorbite mult mai lent decat apa si nu hidrateaza suficient corpul. Printre bauturile interzise în timpul gripelor se numara ceaiul verde, cafeaua, alcoolul sau ceaiul negru.

 

SURSA: ziarulevenimentul.ro