Facebook te ajuta sa afli de la cine ai luat gripa


Facebook a lansat o noua aplicatie care permite utilizatorilor retelei de socializare care se imbolnavesc de gripa sa adune informatii despre cum si de la cine au fost molipsiti de virusul de sezon.

Intitulata “Help, I have the Flu/ Ajutor, am gripa”, aplicatia foloseste diferiti indicatori pentru a determina care dintre prietenii de pe Facebook sunt bolnavi, cautand in statusurile acestora cuvinte precum “gripa”, “stranut” si “tusit” si verificand locurile in care acestia s-au inregistrat, informeaza Huffington Post.

Si orele la care prietenii din lista fac modificari ale statusului sunt considerate relevante. De exemplu, mai multe postari care sunt facute noaptea tarziu pot sugera ca persoana respectiva nu a dormit suficient si este mai predispusa la a prinde o raceala si, deci, la a transmite virusul mai departe.

Aplicatia ofera si optiunea de a trimite un mesaj persoanei posibil “vinovate” pentru a-i spune ca a transmis virusul altcuiva. Cei care se simt mai solidari au la dispozitie o alta optiune prin care pot obtine remedii pentru un prieten bolnav.

SURSA: realitatea.net