Epidemia Ebola: Doctorul Craig Spencer din New York testat pozitiv


_78497222_6cf86b83-970a-4934-bc4b-8d0e0773dadfConform CNN, un medic din New York, care s-a intors recent din Guineea (Africa de Vest) a contactat virusul Ebola.

Aceta este primul caz de Ebola confirmat in New York si al patrulea in Statele Unite.

Craig Spencer, in varsta de 33 de ani, care a tratat pacienti bolnavi cu Ebola in timp ce lucra pentru centrul Médecins Sans Frontières (Medici Fara Frontiere), a facut febra, joi, la cateva zile de la intoarcerea sa, iar apoi a fost supus unor teste care au confirmat faptul ca acesta este infectat cu virusul.

Se pare ca patru persoane, care au intrat in contact cu medicul, sunt monitorizate la aceasta ora, trei dintre acestia fiind plasati in carantina (doi prieteni si logodnica sa).

Primarul Bill de Blasio a afirmat ulterior intr-o conferinta de presa ca “Nu exista motive de ingrijorare pentru locuitorii orasului New York”.

Potrivit OMS (Organizatia Moniala a Sanatatii), din martie pana acum peste 4800 de persoane au murit de Ebola, cei mai multi fiind din Liberia, Guinea si Sierra Leone, dar au fost inregistrate cazuri si in tari precum Nigeria, Senegal, Spania si Statele Unite.