Gripa face iarasi victime: Doua cazuri aparute in Dolj


raceala

Saptamana aceasta au fost confirmate primele doua cazuri de gripa din acest sezon.  Este vorba despre un copil care are mai putin de un an si un adult. Cele doua cazuri sunt confirmate de Institutul Cantacuzino, cu virus gripal tip AH3 un caz si virus gripal tip B- un caz. A crescut si numarul virozelor respiratorii care au ajuns la 2.036, dar si numarul cazurilor de pneumonie 839.

Sezonul rece favorizeaza aparitia bolilor de sezon, dar si acutizarea unor boli cronice preexistente. Bolile de sezon sunt guturaiul, virozele respiratorii, pneumopatiile, gripa si alte afec?iuni acute din sfera ORL. Ele pot surveni in orice anotimp, dar incidenta lor este crescuta in acest sezon tocmai din cauza aerului rece care favorizeaza scaderea imunitatii locale si generale a organismului si cresterea circulatia germenilor.

Medicii recomanda pentru prevenirea acestor afectiuni evitarea colectivita?ilor supraaglomerate, spalatul mainilor cu apa calda si sapun dupa stranutat sau tuse, evitarea vizitelor la persoanele bolnave, aerisirea incaperilor la domiciliu sau la locul de munca, alimentatie sanatoasa cu multe fructe si legume cu aport crescut de vitamine .

SURSA: gds.ro