Tot ce trebuie sa stii despre cura de imunizare la inceput de sezon rece
In fiecare toamna, se strecoara in mintea fiecaruia parinte aceeasi ingrijorare: va raci oare copilul in iarna aceasta? Exista insa cateva strategii menite sa intareasca sistemul lui imunitar.
Asa cum bucataresele pregatesc din toamna provizii pentru iarna urmatoare, cum barbatii gospodari construiesc din vara saniile pe care se vor da copiii lor iarna pe derdelus, tot asa fiecare dintre noi trebuie sa fabrice un capital imunitar pentru sezonul rece.
Pentru ca puiul tau e inca mic, va trebui sa te ocupi tu ca acest lucru sa se intample. Daca are imunitatea scazuta, organismul sau nu mai are putere sa lupte cu diverse virusuri, bacterii, microorganisme si paraziti, oboseste excesiv, mult mai repede ca altadata si isi revine foarte greu, se reface foarte lent dupa o infectie sau o boala, fie ea una usoara.
Asa ca nu mai sta pe ganduri si pregateste-i micutului tau o cura cu imunostimulatoare. Gasesti destule preparate pe piata de acest gen, iar daca le preferi pe cele homeopate sau din plante, ai de unde alege. Curele cu polivitamine sunt si ele foarte utile, dar sfatuieste-te cu medicul pediatru asupra produselor, mai ales ca sunt diferite forme usor de administrat: siropuri, drajeuri, pastilute masticabile.
Bebelusii alaptati la san primesc anticorpi din laptele mamei. Deci, nu renunta la acest mod de alimentatie macar in primele sase luni de viata ale copilului. Fereste-l de fumul de tigara! S-a demonstrat ca fumul de tigara creste riscul sugarilor sa faca bronsite, astm, otite.
Echinacea intareste garda
Echinacea era o planta folosita in vechime pentru tratarea ranilor si a muscaturilor de sarpe. Specialistii au studiat-o indelung si au descoperit o multime de proprietati terapeutice. In urma cu cinci ani, cercetatorii canadieni au demonstrat ca Echinacea este un puternic agent antiviral, completand astfel seria cercetarilor germane care in anul 1988 au reliefat ca planta intareste sistemul imunitar.
Asa ca nu e doar un excelent remediu impotriva racelilor, ci este un remediu care combate aparitia bolilor, prin faptul ca stimuleaza organismul sa lupte cu infectiile. Daca vrei sa-i dai copilului in scop profilactic, atunci incearca tinctura de Echinacea de doua ori pe zi, dar cere mai intai sfatul unui medic naturist. Capsulele de Echinacea pot fi administrare in caz de gripa, raceala, bronsita si alte infectii respiratorii.
Vitamina C este caramida de baza
Lumea stie ca vitamina C are proprietati antioxidante puternice, detoxifiaza organismul si creste imunitatea, dar nu apeleaza la ea decat atunci cand deja raceala s-a instalat.
Vitamina C se gaseste in concentratie mare in globulele albe, care sunt componentele cele mai importante ale sistemului imunitar. Practic, ea creste activitatea acestor celule si imbunatateste raspunsul anticorpilor. Acum, ca ai aflat cum sta treaba, poti incerca sa-i dai puiului tau vitamina C preventiv, ca sa nu mai raceasca.
Alimentatia sanatoasa
Poti incerca sa-i faci stocul de vitamina C din sursele alimentare. Fructele si legumele contin aceasta vitamina, asa ca ai grija ca in fiecare zi sa le aiba pe masa! Toate zarzavaturile verzi sunt bogate in vitamina C.
Pe langa acestea, mai adauga ardeii rosii, cartofii, rosiile, citricele. Ratia alimentara de Vitamina C recomandata este 40 – 50 mg la sugari, 15 – 25 mg la copiii cu varste intre unu si opt ani si 45 – 75 mg la copiii cu varste intre 9 si 18 ani.
Fructele de catina au un mare continut de vitamina C. Trei lingurite de suc asigura necearul zilnic de vitamina C. Nu neglija nici citricele.
Zincul, necesar in aparare
Poate nu stiai ca deficitul de zinc face ca organismul sa fie vulnerabil la infectii. Iar asta inseamna ca apararea a lasat garda jos, adica imunitatea a scazut. Zincul este cel are ajuta ca ranile sa se vindece mai usor si mai repede.
La copii, dozele zilnice recomandate variaza intre 5 si 15 mg. Pentru a-i face copilului tau stocul de zinc, da-i sa manance produse marine: peste, scoici, alge, moluste, crustacei.
Carnea, rosiile, cerealele integrale, semintele si nucile contin, de asemenea, zinc. Medicii naturisti sustin ca tabletele cu zinc scad durata si gravitatea racelilor si ca ajuta la ameliorarea durerilor in gat.
SURSA : unica.ro