Copiii au dreptul la viata si supravietuire

Copiii au dreptul la viata si supravietuire


Pentru a identifica cele mai bune solutii pro vaccinare, specialistilor li s-au alaturat reprezentanti ai societatii civile, Dr. Cornelia Scarlatescu Paraschiv, Manager Programe de Sanatate, Fundatia World Vision Romania si George Roman, Director de Programe, Organizatia Salvati Copiii.

“Este foarte greu de daramat o mentalitate gresita, daca nu o faci prin intermediul legii. Salvati Copiii considera ca este nevoie de o lege care sa aduca mai multa claritate si în ce priveste autoritatea parinteasca. Dreptul la viata si supravietuire este absolut, iar copiii au dreptul la viata si supravietuire, iar aceste lucruri pot fi asigurate prin vaccinare si îngrijire medicala, “ a declarat George Roman.

Jumatate din copiii Romaniei sunt la tara. De 25 de ani programele World Vision sustin comunitatile din mediul rural, intervenind cu precadere în comunitatile sarace. 28 de judete din Romania au fost incluse în programe ce au vizat sanatatea copiilor. “Scoala parintilor” este un program  care a vizat peste 4.000 de mame, acestea fiind educate si informate în ce priveste sanatatea si educatia copiilor. În urma acestora s-a observat o schimbare de mentalitate si s-a constatat cresterea gradului de acceptare a vaccinarii în mediul rural,” a declarat Dr. Cornelia Scarlatescu Paraschiv.

Invitatul special al acestui eveniment, Prof. Univ. Dr. Manolis Galanakis, Seful Sectiei de Pediatrie de la Spitalul Universitar din Heraklion, a vorbit despre modelul de vaccinare grecesc si nevoia de imunizare a personalului medical, între obligativitate legala si responsabilitate etica.