Cinci romani, in pericol de a fi infectati cu Ebola in Sierra Leone


7ed35a884dc9d89aceadc9b538783bffMinisterul Roman de Externe a primit informatii care ar arata ca, pe teritoriul statului Sierra Leone, s-ar afla in prezent cinci romani.

Cei cinci romani ar fi angajati ai companiei Alro Slatina, ce si-au desfasurat activitatea pe teritoriul statului african. Cu toate acestea, Alro Slatina a transmis MAE ca niciun angajat al sau sau al subsidiarelor sale din Romania nu mai lucreaza, in acest moment, la minele companiei din Sierra Leone.

Alro a aratat, potrivit unui comunicat remis Ziare.com de MAE, ca inca din luna iulie a inceput repatrierea personalului roman din Sierra Leone, din cauza raspandirii bolii, iar pana in prezent, in randul expatriatilor sai, nu s-a intregistrat niciun caz de contractare a virusului Ebola.

Totusi, in ce ii priveste pe cei cinci cetateni romani, angajati temporari ai societatii, compania sustine ca s-a luat decizia suspendarii contractelor acestora, la cererea lor, ei aflandu-se, in acest moment, in Sierra Leone.

Oficialii MAE au anuntat ca verifica situatia celor cinci persoane, pentru a afla daca se mai afla in acest moment pe teritoriul Sierra Leone si a solicitat misiunilor diplomatice si oficiilor consulare romane din strainatate sa transmita orice informatii obtinute din surse credibile cu privire la deplasarea catre tara noastra a unor persoane care s-au aflat recent pe teritoriul statelor africane afectate de Ebola.

Informatiile respective vor fi puse la dispozitia Ministerului Sanatatii si a Ministerului Afacerilor Interne, in calitate de autoritati cu competente specifice in domeniu, se arata in comunicat.

SURSA: ziare.com