Atentie la raceli! Peste 5000 de bistriteni au ajuns la medic in ultimele doua saptamani


Vremea in?elatoare da serioase batai de cap bistritenilor dar ?i medicilor din ora?. In ultima perioada peste 5000 de persoane au ajuns la medic dupa ce au racit. Cel mai mult au de suferit copiii pana in 14 ani, la medic ajungand nu mai putin de 3015 micuti.

Numarul persoanelor care au racit in ultima perioada este chiar mai mare decat cel inregistrat in lunile de iarna asa ca medicii va recomanda sa aveti o haina in plus la voi daca iesiti la plimbare deoarece vremea este inselatoare si, pe fondul imunitatii scazute, puteti racit rapid.

In ultimele doua saptamani nu mai putin de 5375 de persoane au ajuns la medic cu gripa, pneumonie sau simple raceli insa medicii apreciaza ca inca cel putin 3000 de oameni s-au tratat singuri, acasa sau cu ajutorul farmacistilor.

Gripa nu a fost o afectiune care sa puna serioase probleme bistritenilor in ultimele doua saptamani doar cinci adulti fiind diagnosticati cu aceasta afectiune, toti ajungand in spital. Alte 445 de persoane s-au imbolnavit de pneumonie, aproape 100 avand nevoie de internare. Si 60 de bistriteni care au racit, din cei 4925 care au ajuns la medcii de familie, au avut nevoie de internare pentru a scapa de boala.

SURSA: bistriteanu.ro