Scrie termenul cautat si apasa tasta Enter

Despre Noi


StopGripa este un proiect al Asociatiei Pro Imunizare, al carei presedinte este Dr. Anca Draganescu.

Dr. Anca Draganescu este medic primar pediatru, specialist boli infectioase la Institutul National de Boli Infectioase (INBI) Prof. Dr. Matei Bals din Bucuresti. Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila si-a inceput cariera ca medic rezident la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar din 2004 lucreaza in cadrul sectiei de Pediatrie a INBI Prof. Dr. Matei Bals.

Implicata constant in actiuni stiintifice dedicate bolilor pediatrice cu patologie infectioasa, Dr. Anca Draganescu participa si sustine prezentari in cadrul unor evenimente medicale recunoscute la nivel international: Congresul European de Virusologie, Intanirile anuale ale Societatii Europeane de Boli Infectioase Pediatrice (ESPID), Intalnirile anuale ale Societatii Internationale de Boli Infectioase (ICID).

Dedicata cercetarii clinice, Dr. Anca Draganescu a facut parte din echipa de specialisti a Institutului care, sub conducerea Conf. Univ. Dr. Monica Luminos, Sef Sectie Pediatrie la INBI Prof. Dr. Matei Bals, a realizat un studiu pe o perioada de cinci ani,  ce a vizat “Epidemiologia si caracteristicile clinice ale infectiilor cu enterovirusuri non-polio”.

In noua sa calitate de presedite al Asociatiei Pro Imunizare, Dr. Anca Draganescu va contribui la elaborarea unor programe educationale care vor explica oamenilor, in baza unor dovezi stiintifice, de ce vaccinarea a salvat vieti de-a lungul timpului si o poate face cu succes pe mai departe.

“Mentalitatile se schimba in timp si cu foarte multa rabdare. Cel putin asta ne-am propus noi, Asociatia  PRO Imunizare (API). Ne dorim sa putem aduce Romania la nivelul tarilor dezvoltate in ceea ce priveste cultura preventiei. Cred ca informarea corecta si transparenta, bazata pe argumente stiintifice poate fi o posibila solutie ”, declara Dr. Anca Draganescu.

Mai multe detalii aici.